Dag 10: zondag 24 oktober 1999

Kennedy Space Center

De tropische temperaturen hebben we voorgoed achter ons gelaten, lijkt het, want het is vandaag weer iets koeler. Vandaag staat een bezoek aan Kennedy Space Center op het programma. Omdat we gisteren zo laat thuis waren, gaan we niet al te vroeg op pad. Het is wel nog een eindje rijden, en om 13.00 uur rijden we de brug over naar het eiland waar Kennedy Space Center is gevestigd. Het eiland is een natuurreservaat en dat is ook duidelijk te zien.

Bij de ingang staat een echte raket opgesteld en dat maakt meteen al een geweldige indruk. We parkeren de auto en als we uitstappen merken we dat het aan de Atlantische kust wel heel erg hard waait! Het lijkt wel storm! Daardoor lijkt het natuurlijk ook heel koud. We gaan op zoek naar de kassa en laten ons hier informeren over de gang van zaken. De juffrouw legt ons uit dat je vanaf het bezoekerscentrum de rondleiding met de bus moet doen. Je mag niet met de auto het terrein op. De bussen doen verschillende gebouwen aan die verspreid over het terrein liggen. Je kunt op elk punt zolang rondhangen als je zelf wilt en als je het gezien hebt pak je de bus naar het volgende gedeelte. De rondleiding is heel indrukwekkend en we zien heel veel interessante en leerzame dingen die met de ruimtevaart te maken hebben. Onderweg dineren wij in één van de restaurants op het terrein, maar dat smaakte niet naar meer!

Aan het einde van de dag zien we een 3D film die via een uniek spiegelsysteem was ondertiteld, speciaal voor slechthorenden. Als je geen gebruik maakte van de spiegel, kon je de ondertiteling niet zien. Ingenieus!

Na het zien van de film blijkt dat het nog kouder is geworden, en ondertussen zijn we allemaal verkleumd! Jacqueline koopt in de souvenirwinkel een leuke trui en dan gaan we weer op weg naar huis.

Geen opmerkingen: