Dag 13: woensdag 27 oktober 1999

Busch Gardens in Tampa


De temperatuur blijft weer stijgen en het voelt weer aardig tropisch aan! Vandaag moeten we vroeg op, want we gaan naar Tampa. In Tampa ligt Busch Gardens: een combinatie van een pretpark met een dierenpark. Hier hebben ze volgens de folder enkele van de snelste achtbanen, en dat moeten we gezien hebben natuurlijk!

Het is ongeveer 2½ uur rijden naar Tampa, maar we zijn er mooi op tijd. Als we aankomen zien we één van de achtbanen al liggen en die maakt indruk……..

We verkennen eerst het park en maken een plan op van alles dat we willen zien en doen. De eerste achtbaan die we tegenkomen is de Gwazi. Dit is een dubbele houten achtbaan en volgens de folder de grootste en de snelste ter wereld. Hij gaat 50 mph (= 80km/u) en je passeert elkaar 6 keer! De wachttijden hier liepen wel snel op, omdat de instapprocedure nogal veel tijd in beslag nam.

Na de Gwazi gingen we op zoek naar de achtbaan die we op de parkeerplaats al hadden gezien: de Montu. Dit is een hangende achtbaan (inverted) zonder vloer. Hier hang je dus helemaal vrij met de benen. Wauw……. Echt te gek! Omdat het nog niet druk is, mogen we blijven zitten voor een nieuwe rit en dat doen we dus! Daarna gaan we de rest van het park bekijken. Wij maken 's-middags nog een mooie safari, waar we les krijgen over de neushoorn en de giraf. We mogen zelfs de giraffen aaien en voeren! Dat zijn hele mooie beesten!

Peter, John en Kim gaan in de wildwaterbaan. Hierin werd je volgens hun helemaal niet nat! Ahum….. viel dat even tegen. Ze werden toch wel nat! Dan ook nog maar in de boomstammen. Hierin gaan ook Mandy en Betsie mee en Jacqueline maakt de foto's. Hierna dachten John en Peter dat ze onmogelijk nog natter konden worden, dus dan doen ze ook nog maar de laatste waterbaan. Hoezo onmogelijk? Ze waren drijfnat! Schoenen uit en sokken uitwringen! Maar gelukkig is het zo warm, dat alles snel weer opdroogt.

Als het bijna sluitingstijd is, haasten Jacqueline en Mandy zich nog één keer naar de andere kant van het park om afscheid te nemen van Montu en daarna gaan we doodmoe op weg naar huis. Eenmaal terug in Tavares, eten John, Betsie, Kim en Mandy een broodje in het huisje en gaan Peter en Jacqueline op weg naar een restaurant.

We vinden een sportsbar in Eustis en daar eten we heerlijk, maar wel een beetje veel…… We schamen ons diep! Een hele kip gaat er onmogelijk in en de portie uienringen leek wel voor het hele dorp! Maar het was wel lekker!

Geen opmerkingen: