Dag 15: vrijdag 29 oktober 1999

Universal Studios

Vandaag is een beetje een trieste dag: John, Betsie, Kim en Mandy gaan naar huis! Wij blijven alleen achter in Florida. We staan lekker vroeg op, zodat de Hurkies de ruimte hebben om alles op hun gemak in te pakken en zich klaar te maken voor vertrek. Zij leveren onze gezamenlijke auto in op het vliegveld.

We gaan vanaf nu op pad met de cabriolet die we van de huiseigenaren hadden gehuurd voor de laatste week. Vandaag is de eindbestemming Universal Studios in Orlando. We verkennen eerst het originele park. We zien daar een schitterende stuntshow met speedboten op het water en ook hebben ze een aantal schitterende filmattracties: King Kong, Earthquake en Twisters. In de laatste kun je goed nat worden. Ze hebben de originele filmset nagebouwd en je beleeft er de scène uit de film, waarbij je je midden in een orkaan bevindt. Er komt zelfs een koe voorbij vliegen. Schitterend! 's Middags besluiten we ook alvast Island of Adventure te verkennen. Dit is het nieuwste park van Universal Studios. Een schitterende ambiance en heel veel mooie attracties, waaronder 2 spectaculaire achtbanen.

Later in de middag komen we tot de ontdekking dat we eigenlijk een beetje genoeg hebben van al die pretparken en we vertrekken lekker op tijd. We winkelen nog even in Universal City, een schitterende boulevard, waar we een heel mooi horloge kopen voor Peter.

Na inlichtingen te hebben ingewonnen bij een toeristenbureau, waar we een Engelsman ontmoeten die ook als eens in Nederland is geweest, gaan we naar de Florida Mall. Onderweg eten we bij Roadhouse een lekkere steak.

De Florida Mall is nog in aanbouw en moet het grootste winkelcentrum van Florida worden. Als we uitgewinkeld zijn, gaan we weer terug naar Tavares.

Het huisje is nu een stuk leger nu onze reisgenoten alweer naar huis zijn, en dat voelt wel heel vreemd aan.

Geen opmerkingen: