Dag 17: zondag 31 oktober 1999

Ocala National Forest en St. Augustine

Vannacht is de klok een uur terug gegaan, dus we hebben er zomaar een uur bijgekregen! Het is nog altijd schitterend weer, heel warm met ongeveer 30°C. We moeten vroeg opstaan vandaag want we gaan paardrijden in Ocala National Forest. We rijden een mooie route dwars door een natuurreservaat. Het gebied is wel heel ruw en soms behoorlijk onbegaanbaar, omdat de tropische storm Irene (uit het begin van onze vakantie) hier behoorlijk heeft huisgehouden. Er zijn veel bomen omgewaaid. Ook komen we een paar behoorlijk grote spinnenwebben tegen met heel akelig uitziende bananenspinnen: knalgeel.

Gelukkig gaat alles goed en als we na 2 uur rijden van het paard afstijgen hebben we behoorlijk veel spierpijn. Maar dat laten we geen roet in het eten gooien. We gaan op weg naar St. Augustine. Dit is nog een behoorlijk eindje rijden. We rijden dwars door het natuurreservaat Ocala National Forest heen en onderweg kom je niet veel auto's tegen. Ergens in de middle of nowhere zien we eindelijk een klein dorpje met een tankstation. Dat was wel nodig! Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan.

Na het tanken rijden we weer verder en vlakbij onze eindbestemming gaat het heel even regenen, maar gelukkig is het in St. Augustine weer droog. Het is een heel mooi historisch stadje met een schitterende brug, een mooie burcht, museum Ripley's believe it of not. We kopen 2 kaartjes voor het historische treintje en maken zo een tocht langs alle bezienswaardigheden. Je mocht zo vaak uitstappen als je wilde en als je klaar was met bezichtigen stapte je gewoon weer op de trein. We hebben veel leuke dingen gezien!

Omdat het Halloween was, liepen er heel veel mensen verkleed rond. We hebben zelfs een optocht gezien!

Na het bezichtigen van het stadje hebben we de kustroute gereden langs de Atlantische oceaan naar Daytona en daar hebben we lekker gegeten bij Applebee's. Daarna weer op naar huis!

Geen opmerkingen: