Dag 5: dinsdag 19 oktober 1999

Disney: Blizzard Beach

Vandaag is het wel heel erg warm: 35°C. Dat komt goed uit, want vandaag gaan we zwem­men en glijden in een waterpretpark van Disney: Blizzard Beach. Als we aankomen proberen we eerst kastjes te bemachtigen en handdoeken te huren en dan gaan we op verkenning uit. Rondom het park gaat een waterbaan, waarin je in een soort plastic autoband lekker kunt dobberen. Die proberen we als eerste uit! Daarna gaan we de glijbanen uitproberen en als eerste nemen we die waar we met 2 tegelijk vanaf kunnen, ook weer in een plastic band. Daarna gaan we op zoek naar de volgende glijbaan: eerst moeten we onder een band ophalen en dan de trappen op naar boven. Het duurde best wel lang eer we een band konden be­machtigen, maar we willen toch alles uitproberen. Dan de trappen op naar boven en daar blijkt dat we weer ellenlang moeten wachten, maar we houden moed. Eindelijk boven, wor­den we door badmeesters weggeduwd in een tunnel en dan ga je razendsnel naar beneden. Bij Jacqueline ging iets fout bij het afduwen, en daardoor belandde ze achterstevoren in de tunnel…………..Ieks, eng…… Eenmaal onder was het toch wel leuk.

Later hebben we natuurlijk ook de familieglijbaan gedaan, waar je met z’n allen naast elkaar op een matje naar beneden gaat op het startsein van de badmeester. En dan kijken wie het eerst onder is. Deze was ook heel erg leuk! En natuurlijk de teamboot: een grote rubberen band waar je met z’n allen in kunt en dan in een snel parcours naar beneden! De 2 allersnel­ste glijbanen, zien er zo eng uit dat we besluiten om deze maar niet uit te proberen.

Het hele park is ingericht als een skipark en het lijkt net alsof er overal sneeuw ligt, maar ondertussen brandt de zon toch wel heel hard. We hebben ontzettend veel lol met z’n allen: wat een sensatie!

Als we na sluitingstijd op weg gaan naar huis, is het nog redelijk vroeg en we besluiten de kartbaan op te zoeken, waar we met z’n allen gaan racen. Leuk! Dit besluiten we thuis nog eens te doen.

Daarna gaan we moe naar huis!

Geen opmerkingen: