Dag 2: zaterdag 16 oktober 1999

Shopping mall in Sanford

Iedereen is vroeg wakker vanwege de jetlag. Peter, John en Mandy gaan op zoek naar een winkel om boodschappen te doen voor het ontbijt. Het duurt even, maar ze hebben van alles gekocht.

Ons eerste Amerikaanse ontbijt valt tegen. Niets smaakt zoals we het gewend zijn en we vinden het geen van allen lekker. We maken nog even kennis met onze achterbuurman Jack Taylor en gaan dan gezamenlijk boodschappen doen bij Winn-Dixie.

Langs de kust van de Atlantische Oceaan raast de orkaan Irene. De kracht is inmiddels ge­temperd tot een tropische storm, maar toch brengt hij ons niets dan regen en harde wind. Het is geen weer om naar een pretpark te gaan en daarom gaan we vandaag winkelen in een typisch Amerikaans overdekt winkelcentrum. Onze achterbuurman heeft ons gewezen hoe we er moeten komen en we gaan op weg met de auto. Het is ongeveer 3 kwartier rijden.

Seminile Towne Center in Sanford, dat is het winkelcentrum. Voor Amerikaanse begrippen is het klein, maar voor Europese begrippen is het ontzettend groot. We komen heel veel leuke winkels tegen. Er is ook een leuke stand waar je een pet kan laten borduren en hier bestellen we er één voor Jan. Later worden we aangesproken door iemand die ons aanbiedt een glamour fotosessie te laten maken. Je wordt dan eerst helemaal opgemaakt en de haren worden leuk gedaan en dan krijg je verschillende kleding aan. Er worden dan een aantal leuke foto’s gemaakt die je kan bestellen. Wij dames besluiten dat dit best leuk is om te doen en maken een afspraak voor maandag.

Bij de Italiaanse hoek in de Food Courner hebben we lekker gegeten en daarna gaan we te­rug naar Tavares.

Geen opmerkingen: