Dag 3: zondag 17 oktober 1999

Disney: Epcot en MGM

Niets meer te merken van Irene. Het is vandaag schitterend weer en de zon laat zich van zijn beste kant zien. Het is zeker 30°C!

Op aanraden van onze achterbuurman starten we vandaag met een typisch Amerikaans ont­bijt bij de Sunrise Grill in Tavares, naast de Winn-Dixie. Hier eten we gebakken eieren met spek, worstjes, gebakken aardappeltjes en natuurlijk pannenkoeken. Het smaakt heerlijk, maar het is wel vettig.

Na het ontbijt gaan we de eerste keer naar Disney World. We starten met Epcot Center. We staan hier maar liefst 3 keer in de rij voor de attractie Test Track, maar iedere keer blijkt tijdens het wachten dat de attractie kapot is. Na de derde keer houden we het voor gezien. De leuk­ste attractie is de 3D film “Honey, I shrunk the audience”. We komen in het park nog een gigantische telefoon tegen en we bellen gezamenlijk naar Jent. Dat was leuk! De andere attracties zijn niet echt spectaculair en we hebben het snel gezien. We besluiten dan nog maar even naar MGM Studios te gaan voor actie.

Bij MGM Studios zoeken we eerst de actie en we gaan daarom eerst maar naar de Tower of Terror. Dit is een lift waarmee je een vrije val maakt van ettelijke tientallen meters en even snel weer naar boven wordt geschoten als je naar beneden gaat. IJzingwekkend! Daarna gaan we naar de Rock ’n Rollercoaster, een achtbaan. Niet zomaar een achtbaan: een superachtbaan! Je wordt met een rot­vaart afgeschoten en je bereikt binnen 3 seconden een snelheid van 60 mph (=96km/h). Dan beland je in het donker in een tunnel waar je ook nog eens een aantal kurkentrekkers meemaakt en een looping. Als je uitstapt zijn je haren echt gestroomlijnd!

Om ½ 8 sluit het park en gaan we weer richting Tavares.

Geen opmerkingen: