Dag 6: woensdag 20 oktober 1999

Disney: Animal Kingdom

Vandaag starten we met een ontbijt bij de Sunrise Grill en daarna gaan we naar Animal Kingdom, een dierenpretpark van Disney. Als we buiten komen, merken we dat het vandaag weer heel erg warm is: wel 35°C.

Aangekomen in Animal Kingdom, merken we dat het niet alleen heel warm is, maar ook ontzettend benauwd en vochtig. Op het hele park staan ventilators met waterverstuivers, zodat je kunt afkoelen.

We beginnen met een show van Tarzan. Deze is wel heel mooi, maar we genieten er minder van omdat het zo heel heet is. Om verkoeling te vinden, gaan we op zoek naar de waterbaan. En dat lukt: we zijn allemaal nat geworden, zodat het eventjes niet zo warm lijkt.

Na de waterbaan zijn we in dubio: gaan we naar huis of blijven we hier? We weten het niet. We besluiten een telefoon op te zoeken in het Rainforest Café voor Kim, zodat die met Dennie kan bellen en dan zien we wel verder. Als Kim terugkomt, is het alweer halverwege de mid­dag en merken we dat het langzaam afkoelt. Omdat we het jammer vinden om te gaan als we nog niet alles hebben gezien, besluiten we te blijven en we gaan op zoek naar de dieren. Dan wordt het pas echt leuk: we maken een schitterende safari en zien een hele mooie gorilla met een baby-tje!

Het is langzaam heel rustig geworden in het park en op weg naar de uitgang komen we weer langs de tree of life. Hier draait een 3D film die we natuurlijk ook willen zien. Dat was echt de moeite waard! De 3D film draait om de Disney film “It’s a bugs life” en die gaat over insecten. Halverwege de film word je dan natuurlijk ook gestoken…..

Na Animal Kingdom gaan we dineren bij TGI Friday’s en dat smaakt heerlijk! Lekker genie­ten van een Amerikaanse steak of kip.

We sluiten de avond af met een bezoek aan Downtown Disney: het uitgaanscentrum en win­kelcentrum van Disney in Orlando. We nemen de ingang bij Pleasure Island, waar de restau­rants en de discotheken liggen. Hier moet je een bandje om als je ouder bent dan 21, zodat de medewerkers kunnen zien dat ze jou alcohol mogen schenken. Hiervoor kwamen we eigen­lijk niet en we lopen door naar de winkels. In dit gedeelte ligt de grootste Disney winkel ter wereld, maar ook een speciale kerstwinkel en een winkel van Winnie the Pooh en een lego­winkel. We kijken onze ogen uit. Buiten in het water zijn en aantal hele mooie creaties van lego gebouwd met miljoenen steentjes!

Om 11 uur sluitende de winkels en gaan we doodmoe terug naar Tavares!

Geen opmerkingen: