Dag 8: vrijdag 22 oktober 1999

Disney: Magic Kingdom

Vandaag beginnen we aan de 2e week. Het weer is opnieuw schitterend, maar het is wel iets afgekoeld: 25°C. Dat is genoeg om lekker te genieten, het hoeft echt niet warmer te zijn!
Vandaag gaan we naar Magic Kingdom. We zijn lekker uitgerust na gisteren dus we gaan heel vroeg op pad. Jammer genoeg komen we terecht in een flinke file, zodat we nog pas laat aankomen.

Als we op de parkeerplaats aankomen, blijkt dat we er nog niet zijn. We moeten eerst nog het water over, want Magic Kingdom ligt op een eiland. Dan kun je doen met de boot of met de metro. Wij nemen de boot.

Vanaf de boot hebben we een schitterend uitzicht op het park en we zien Space Mountain in de verte al liggen. We beginnen de tour in Tomorrow Land en starten daar met Space Mountain, die willen we natuurlijk vergelijken met Parijs. Als we in de rij staan, blijkt dat de attractie stil staat, maar het zou niet lang duren dus we blijven wachten. Als we bij de instap komen, horen van één van de medewerkers dat een bezoeker zojuist een hartaanval had gekregen in de attractie. Dat is minder leuk.

De attractie lijkt in niets op die in Parijs. Hij mag wel eens worden opgevoerd. Nee, geef dan die in Parijs maar, deze viel behoorlijk tegen. Ook Big Thunder Mountain Railroad lijkt niet op die in Parijs, de snelheid ligt op 25 km/uur of zo. Nou zeg, die moeten ze ook maar eens opvoeren.

Wel hebben ze een hele mooie waterbaan, met boomstammen, een ook de griezelattractie van Spielberg is schitterend en heel eng! Het is een mooi park met een hele mooie ambiance, maar de attracties in Parijs zijn algemeen genomen mooier. Toch amuseren we ons goed en we hebben een hele gezellige dag.

Voor het avondeten gaan we naar Denny’s, maar dat valt vies tegen, niet voor herhaling vatbaar. Als we over de International Drive rijden komen we weer langs Wonderworks: dat huis dat op de kop staat en nu besluiten we eens een kijkje te nemen.

Binnen blijkt dat het een amusementsgebouw is met lasergames en dergelijke waarvoor je behoorlijk veel entree moet betalen. We kijken alleen even rond in het winkeltje, maar gaan dan toch maar naar huis.

Geen opmerkingen: