Dag 14: donderdag 28 oktober 1999

St. Pete's beach

Het is schitterend weer vandaag en dat komt goed uit: we hebben een rustige dag aan het strand gepland. We slapen eerst lekker uit en gaan dan op pad naar St. Petersburg.

St. Peterburg ligt vlak bij Tampa, dus het was wel een eindje rijden. Onderweg eten we lekkere wafels bij Waffle House. Als we aankomen in St. Petersburg is het strand moeilijk te vinden in die wirwar van snelwegen. We hebben uiteindelijk maar liefst 4 uur gereden.

Het is helemaal niet druk op het strand. De Floridianen vinden het veel te koud. Het water is ook best fris, maar als je er eenmaal in bent, valt het best mee. Het strand is mooi wit, maar er staan geen palmbomen!

Tegenover het strand is een klein winkelcentrum en daar hebben we een mooi badpak en een hele mooie zwembroek gevonden. Om 5 uur ging het strand dicht en moesten we de strandstoelen inleveren.

Daarna gingen we op zoek naar een McDonalds, om deze eens te vergelijken met de McDonalds in Nederland, de Nederlandse heeft glansrijk gewonnen! Het begon al langzaam te schemeren en we gingen op zoek naar de Sunshine Skyway Bridge die van St. Petersburg gaat naar Bradenton. Volgens de reisgids kon je vanaf deze brug de mooiste zonsondergang bekijken en daar hadden ze inderdaad gelijk in. Het uitzicht was adembenemend!

Daarna gingen we weer op weg naar Tavares.

Geen opmerkingen: