Dag 4: maandag 18 oktober 1999

Glamour foto-sessie en shopping

Het is opnieuw schitterend weer vandaag! Heel warm, 30°C. Vandaag hebben de dames een afspraak in het winkelcentrum van Sanford voor de glamour fotosessie! Om 11 uur moeten we er zijn.

Onderweg naar Sanford komen we waarschuwingsbordjes tegen voor beren! Hiervan moe­ten we natuurlijk foto’s maken. En dan maar hopen dat we ze niet levend tegenkomen.

De heren leveren ons netjes af in het winkelcentrum en gaan er dan lekker met z’n tweeën op uit. Natuurlijk zwaaien we ze nog even uit en dan gaan de dames van de make-up al aan de slag met Kim en Mandy. We worden allemaal schitterend opgemaakt en krijgen de haren ook leuk gedaan. Daarna mogen we verschillende kleding aantrekken en worden er foto’s gemaakt. Voor we het weten zit het er alweer op. De heren komen ons weer ophalen en we kiezen de foto’s uit die we willen nabestellen, die worden per post opgestuurd na 4 tot 5 we­ken.

Peter en John hebben intussen gewinkeld en hebben buiten het winkelcentrum enkele inte­ressante sportwinkels gevonden. We besluiten met z’n allen daar nog een kijkje te gaan ne­men. Inderdaad, wat een joekel van een sportwinkel! Maar aan de overkant van het winkelcentrum ligt ook nog van alles. Op onderzoek uit! Hé, een schoenenwinkel! Die kun­nen we natuurlijk niet overslaan. Betsie en Jacqueline kopen een paar identieke vakantieslip­pers. Als vervanging van de zwarte vrijetijdsschoenen die de schoenmaker vlak voor de vakantie onderhanden heeft genomen: die waren namelijk te klein geworden. Helemaal voor niks meegesleept naar Florida!

Als we hier klaar zijn, besluiten we de International Drive op te zoeken in Orlando. Dat is de beroemdste winkelstraat in Florida, met maar liefst 100.000 winkels! We kijken onze ogen uit, wat een aanbod. Langs deze weg liggen ook de beroemde outlet-stores: winkels van 1 fabriek of van 1 ontwerper bieden hier tegen gigantisch lage prijzen hun waren aan die el­ders uit de mode zijn. Geweldig gewoon, en zo goedkoop. Hier vinden we ook de Levi’s store, waar we de spijkerbroeken voor Jan kopen.

Langs de International Drive kom je ook de meest gekke gebouwen tegen. We vinden er zelfs één die volledig op de kop staat. We moeten we 2 keer kijken voor we het in de gaten heb­ben. Dit geloven ze nooit in Nederland, dus we moeten wel een foto maken.

Als we moe zijn van het slenteren, gaan we terug naar Tavares.

Geen opmerkingen: